Godt å vite om utvekslingsprogrammet til Frankrike

Fruktbod i Frankrike

Her finner du nyttig informasjon om utvekslingsprogrammene til Frankrike.

Programtyper vi tilbyr i Frankrike

Mulighet for områdeønske
Ja! På Classic-programmet kan du ønske deg tre regioner hvor gjør vårt beste for å finne en vertsfamilie til deg i én av disse. Områdeønske i Frankrike medfører en ekstrakostnad på kr 8 000,–. Ønsker du å sikre deg plassering på den franske riviera eller i Parisområdet medfører det en ekstra kostnad på kr 12 000,–. Får du ikke områdeønsket oppfylt vil du selvfølgelig heller ikke betale for dette. 

Regionene du kan velge mellom er følgende

  • Bretagne
  • Normandie
  • Alsace
  • Charentes
  • Midi-Pyrénées
  • Provence
  • Vendée
  • Pays de la Loire
  • Rhone 

Aldersgrense
15 til 18 år

Avreise
August

Programlengde
10 måneder 

Skoleuniform
Nei, i Frankrike er det ikke vanlig med skoleuniform. 

Språk - forkunnskaper og språkkurs
Fransk. Forkunnskaper er ikke er krav, men helt klart en fordel. Det er mulig å delta på et språkkurs som varer i 2-4 uker etter en eventuell deltakelse på Soft Landing Camp i Paris. Språkkurset er ikke inkludert i programavgiften. 

Visum
Nei, for å reise til Frankrike behøver du ikke visum.

Finansiering
Alle som reiser på utveksling i 10 måneder, og får året godkjent vil få et grunnstipend med bostøtte (kr 42 610,–) og reisestøtte (kr 17 644,–). Beløpet per 2016 vil derfor ligge på til sammen kr 60 254,–. Dersom du eller din familie har særskilte behov kan støttebeløpet økes.

Du kan også søke om utstyrsstipend fra Lånekassen. Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring får utstyrsstipend én gang i skoleåret, uavhengig om du er i Norge eller på utveksling. Du får kr 991,–, kr 2 195,– eller kr 3 666,– kroner i stipend, avhengig av hvilket utdanningsprogram du tar.

Forberedelse
Explorius har lang erfaring med å sende studenter på utveksling, og vi forbereder deg på den beste måten! Før du reiser må du delta på våre obligatoriske Get Ready-møter og ved ankomst til Frankrike deltar du på vår populære Soft Landing Camp, fire dager i Paris. Her lærer du mer om den franske kulturen før du begynner ditt skoleår. Det er også mulig å delta på et par ukers språkkurs etter Soft Landing Campen. Soft Landing Camp og Get Ready-møtene er inkludert i programavgiften, mens språkkurset ikke er det.

Har du spørsmål, eller vil vite mer om Frankrike? Kontakt oss her!

Close
Takk for din interesse! Om kort tid vil noen hos Explorius kontakte deg. Detaljene som du har fylt i vil lagres på en sikker måte og aldri bli delt med en tredje partner. Vi kommer til å sende deg e-post med informasjon til den e-post adressen du har delt med oss. Vennligst angi om du samtykker til dette nedenfor.