Godt å vite om utveksling i New ZealandHer finner du nyttig informasjon om utvekslingsprogrammene til New Zealand.

Programtyper vi tilbyr i New Zealand

Mulighet for områdevalg

Ja! På Select-programmet er det mulig å velge område. Reiser du med Classic-programmet er det ikke mulig.  

Aldersgrense
15 til 18 år

Avreise
Februar eller juli 

Programlengde
9 til 12 måneder

Skoleuniform
Det er vanlig med skoleuniform, men det gjelder ikke alle skoler. Noen steder kan det være såkalt "dress codes" i stedet. “Dress codes” er spesifikke regler for hvordan du kan kle deg i vanlige klær.

Språk
Engelsk. Forkunnskaper i engelsk kreves. 

Visum

Ja, før ditt utvekslingsår i New Zealand må du søke om visum. Visumgrunnlag og instruksjoner hjelper vi i Explorius deg med!


Finansiering
Alle som reiser på utveksling i 10 måneder, og får året godkjent vil få et grunnstipend med bostøtte (kr 42 610,–) og reisestøtte (kr 17 644,–). Beløpet per 2016 vil derfor ligge på til sammen kr 60 254,–. Dersom du eller din familie har særskilte behov kan støttebeløpet økes.

Hvis du reiser med Select-programmet har du muligheten til å få skolestøtte i tillegg. Dette vil også variere, blant annet på bakgrunn av hvor mye skolen koster, men de har tak på kr 89 436,–.

Du kan også søke om utstyrsstipend fra Lånekassen. Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring får utstyrsstipend én gang i skoleåret, uavhengig om du er i Norge eller på utveksling. Du får kr 991,–, kr 2 195,– eller kr 3 666,– kroner i stipend, avhengig av hvilket utdanningsprogram du tar.

Forberedelse
Explorius har lang erfaring med å sende utvekslingsstudenter på utveksling, og vi forbereder deg på den beste måten! Før du reiser må du delta på våre obligatoriske Get Ready-møter og ved ankomst til New Zealand deltar du på vår populære Soft Landing Camp i Auckland. Soft Landing Camp og Get Ready-møtene er inkludert i programavgiften på Classic, men Soft Landing Camp er en tilleggstjeneste på Select-programmet.


Har du spørsmål, eller vil vite mer om New Zealand? Kontakt oss her!

Close
Takk for din interesse! Om kort tid vil noen hos Explorius kontakte deg. Detaljene som du har fylt i vil lagres på en sikker måte og aldri bli delt med en tredje partner. Vi kommer til å sende deg e-post med informasjon til den e-post adressen du har delt med oss. Vennligst angi om du samtykker til dette nedenfor.