Utveksling høsten 2019?

sport i USA

Går du i 10. klasse og vurderer å reise på utveksling på Vg2? Da kan det være lurt å begynne planleggingen allerede i dag.

Å reise på utveksling er en stor avgjørelse og det er derfor en del informasjon du bør ha før du tar avgjørelsen. Med et hav av informasjon kan det være vanskelig å vite hvor du skal begynne – vi håper denne steg for steg listen kan gjøre det litt lettere. 

Steg 1 – Få informasjon på nettsiden 

Hvis du nettopp har begynt å tenke på utveksling, kan det være greit å få en oversikt over de ulike landene og programmene det går an å velge blant. Explorius tilbyr utveksling til hele 13 ulike destinasjoner - så her finnes det noe for en hver smak.

Gå inn på nettsiden vår for å lese om utveksling i de ulike landene. For å se hvordan andre har det på utveksling kan du lese våre studentblogger eller følge @exploriusnorge på Snapchat.

Foretrekker du å lese i papirform? Bestill vår katalog her.

Steg 2 – Finn destinasjonen som passer deg 

Etter at du har fått en oversikt over du ulike landene du kan velge blant, er det på tide å begynne å tenke på hvilke land som høres mest fristende ut for deg. Ønsker du å forberede spanskferdighetene dine? Da er kanskje Spania eller Argentina de beste alternativene for deg. Er et varmt og behagelig klima det viktigste for deg? Da er Australia er fint alternativ - men vi har også mange andre destinasjoner som byr på varmt klima. 

Hvis du har problemer mer å velge destinasjon, må du gjerne kontakte Explorius for å få gode råd og tips. 

ice cream   Kaktus i Argentina   vg 2 i frankrike  

Steg 3 – Finn programmet som passer deg 

Vi har to ulike programmer å velge blant: Classic og Select. 

Classic-programmet er den tradisjonelle utvekslingen. På dette programmet velger du land, men ikke hvor i landet du skal tilbringe utvekslingsåret ditt. Dette er det rimeligste alternativet, og passer deg som er åpensinnet og som går eller har planer om å gå studiespesialisering på videregående. 

I de fleste landene tilbyr vi områdeønske som en tilleggstjeneste på Classic-programmet. 

Classic-programmet finnes i: alle land bortsett fra Canada

Select-programmet gir deg flere valgmuligheter. På dette programmet søker du deg inn på en eller flere skoler i vertslandet. Dette betyr at du velger hvor i landet du kommer til å tilbringe utvekslingsåret, i tillegg til hvilke at du får mer forutsigbarhet med tanke på hvilke fag- og sportstilbud skolen din har. 

Dersom du går eksempelvis går idrett, media og kommunikasjon, musikk, dans og drama eller design og arkitektur vil Select-programmet være et godt valg for deg. 

På Select-programmet kan du også velge Boarding-skole, dersom du ikke ønsker å bo hos en vertsfamilie.  

Select-programmet finnes i: USA, Canada, Storbritannia, Frankrike, Spania, Australia og New Zealand.

 

        

 

Steg 4 – Bestill intervju  

Etter at du har sett på de ulike destinasjonene og programmene som er tilgjengelige, anbefaler vi at du bestiller et gratis og uforpliktende intervju med oss. En av våre ambassadører vil da ringe deg for avtale en tid som passer for deg og en av dine foresatte. 

Intervjuet består av to deler: 

Del 1: Informasjon
Del 2: Spørsmål

Alle som ønsker å reise på utveksling med Explorius må igjennom et intervju, og du trenger ikke å bekymre deg. Dette er fordi vi ønsker å forsikre oss om at dere har alle den informasjonen dere trenger før dere bestemmer dere for å melde dere inn i programmet. Du er selvfølgelig også velkommen til å stille alle dine spørmål under intervjuet. 

Steg 5 – Bekreft din plass 

Dersom du møter alle kravene vil du motta en aksept på e-post etter intervjuet. Bestemmer  du deg for at du ønsker å reise på utveksling kan du melde deg inn i programmet ved å trykke på "påmeldingsskjema"-knappen i denne e-posten. Vi vil da ønske deg velkommen i programmet og veilede deg videre i søknadsprosessen!  

Tilbud til deg som går i 10. klasse

Hvis du planlegger å reise på utveksling skoleåret 2019/20 er det mulig å melde seg på programmet allerede i dag. Aksepterer du plassen innen 31. mai vil programprisen bli den samme som for de som reiser ut skoleåret 2018/19.

Frem til 31. mai tilbyr vi også gratis områdeønske (i bestemte områder) til deg som vil til USA, Australia, Spania eller Italia med Classic-programmet vårt.

Dersom du har noen spørsmål må du gjerne kontakte oss så vil du høre fra oss om få dager.

 

 

 

Close
Takk for din interesse! Om kort tid vil noen hos Explorius kontakte deg. Detaljene som du har fylt i vil lagres på en sikker måte og aldri bli delt med en tredje partner. Vi kommer til å sende deg e-post med informasjon til den e-post adressen du har delt med oss. Vennligst angi om du samtykker til dette nedenfor.